SEO

Kaliteli 30 Backlink Kaynağı

Kaliteli şekilde backlink alabileceğiniz onlarca ücretsiz kaynak!

Web sitenizi arama motorlarının gözünde değerli kılmak adına uygulanan SEO yöntemlerinden bir tanesi de kaliteli backlink sahibi olmaktır. Sosyal ağlardan, blog sitelerine, forumlardan sözlüklere, video ve fotoğraf paylaşım sitelerinden, dosya paylaşım sitelerine kadar bağlantı alabileceğiniz birçok kaynağı bu yazıda sizlerle paylaşmayı hedefliyorum. Backlink nedir? Sorusuna yanıt almak isterseniz de öncelikle bağlantı verdiğim içeriğe göz atmanız da fayda var.

Kaliteli site bağlantısı alabileceğiniz siteleri sıralarken her yerde görebileceğiniz ve bildiğiniz facebook, twitter ve instagram’ı es geçiyorum. Daha fazla vakit kaybetmeden aşağıda sıraladığım kaliteli backlink kaynakları neler bir göz atalım.

Pinterest

Pinterest’te site kategorilerinizi birer pano haline getirip içeriklerinizin linkini bu panolarda “pin” oluşturma yöntemi ile paylaşabilirsiniz. Mevcut link içerisinde yer alan görsellerden öne çıkarmak istediklerinizi seçerek paylaşımınızı tamamlayabilirsiniz.

Linkedin

İş dünyasının facebook’u desem yanlış olmaz sanırım. Şirketiniz veya kendiniz için bir profil oluşturarak sektörünüzdeki profesyoneller ile bağlantı kurabilirsiniz. Paylaşacağınız içerikler ile kaliteli geri dönüşler elde edebilirsiniz. Ayrıca firmanız için iş ilanı oluşturabilir, aynı veya farklı platformlardaki etkinliklerin duyurularını takip edebilirsiniz.

Tumblr

İlk çıktığı dönemde efsane haline gelen ancak yavaş yavaş bu popülaritesini kaybetmeye başlayan tumblr hala iyi bir backlink kaynağı durumunda. Herkesi takip etmez ve sektör odaklı düşünürseniz ya da ben sadece işime bakarım derseniz verim alabilirsiniz.

Tiktok

Günümüz gençlerinin rağbet gösterdiği popüler uygulama da yer almak size kalmış. Ancak profesyonel açıdan bakmak gerekirse güzel bir kaynak. Hedef kitleniz içerisinde Z kuşağı ağırlıkta ise ve bu platformu kullanmayı planlıyorsanız başarı elde edebilirsiniz. Link verilebilecek direk bir alan olmasa bile firma ve şahsi profilinizde web site linkinizi paylaşabilir, diğer sosyal medya kanallarınıza yönlendirme yapabilir ve marka bilinirliği oluşturabilirsiniz.

Reddit
Reddit

Reddit

Forum deyince dünya düzeyinde bir bilinirliğe sahip olan Reddit, içerisinde binlerce farklı konu ve başlık ile işinize yarayacaktır. Buradaki hararetli tartışmalara dahil olabilir, isterseniz de sektörel bazda hareket edip backlink elde edebilirsiniz.

Plurk

Plurk üzerinden paylaşacağınız linklerdeki sayfalarda bir görsel olması zorunlu değil. Site içerisinde yer alan herhangi bir içeriği görsel ve hashtag kullanarak paylaşabilir, sitenize geri bağlantı alabilirsiniz. Kullanımı da oldukça basittir, zamanınızı almaz.

Diigo

Kendi kütüphanenize yer imi ekleyerek paylaşım yapabileceğiniz bir site. Bu alanda paylaştığınız içerikler isterseniz gizli kalıyor isterseniz de herkese açık şekilde paylaşabiliyorsunuz. Backlink alma amacını güdüyorsanız kesinlikle herkese açık şekilde paylaşım yapmayı unutmamalısınız.

Flickr

Burada öne çıkan görsellerdir. İçeriğinizi tanımlayan bir görsel paylaşıp açıklama kısmında sitenizin linkini paylaşabilirsiniz. Kullanımı ve üye olması son derece basittir. Sektörümüzde de yaygınca kullanılır. Grafik veya fotoğrafçılık merakınız varsa buradaki görsellere bir göz atmanızın da zararı olmaz. Link sağlamak için denemenizde yarar var.

Imgur

imgur.com’da görsel odaklı bir paylaşım sitesi. İster barındırma ister paylaşım amacı ile kullanılabilir. Ek olarak videoları gif’e çevirmek içinde kullanabileceğiniz sistem, sitenize backlink sağlamak için de oldukça uygun görünüyor. Siz ne dersiniz?

Weebly

Blog siteleri arasında yer alan weebly ile buraya özel içerikler oluşturup sitenize link verebilir veya sitenizdeki içerikleri kaynak göstererek burada paylaşabilirsiniz.

Gravatar

Bir profil resmi yükleyip profilinizde blog sayfanızın linkini paylaşabilirsiniz. Buraya koyduğunuz profil fotoğrafı wordpress vb blog sitelerinde yorum yaptığınız görünecektir.

Quora

Burada aklınıza gelebilecek her türlü konuda sorular ve cevaplar bulabilirsiniz. Tam anlamıyla bir soru-cevap sistemi olan bu sitede sizde kendi sektörünüze özel konularda ilginizi çekebilecek soruları ve cevapları bulabilirsiniz.

SlideShare
SlideShare

Slideshare

SliderShare üzerinden sunum, infografik vb dosyaları slideshare üzerinden başkaları ile paylaşabilirsiniz. Burada paylaştığınız içerikler tüm kullanıcılara açık olacağı için verilerin gizliliği ile ilgili bir durum sözkonusu ise dikkatli olmanızda yarar var.

Calameo

Burada da dergi, gazete, afiş vb gibi dosyaları nette paylaşma şansına sahipsiniz. Benzer sistemlerden çok büyük farkı olmayan Calameo’da tercih edilebilecek kaynaklar arasında.

Edocr

Bu site temelde kitap vb belgelerinizi yükleyip, satarak para kazanabileceğiniz bir sisteme sahip. Ülkemizde sıkça kullanılmasa da dünya genelinde kendi alanında bilinirliği olan siteler arasında yer alıyor. Sizin de hazırladıktan sonra başkalarının da işine yarayacak belgeleriniz varsa bu sistemi deneyebilirsiniz.

Folkd

Sosyal imleme sitesi deyince akla ilk gelenlerden olan Folkd’da hoşunuza giden içerikleri kaydedebilirsiniz. Kendiniz de başkalarının ilgisini çekecek içerikleri oluşturarak kaydetmelerini sağlamaya çalışabilirsiniz.

GetPocket

Bu site temel olarak okumak için vakit bulamadığınız ancak daha sonra göz atmak istediğiniz içerikleri kaydedebilmenizi sağlıyor. IOS, android ve web’de oldukça basit şekilde kullanımını sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ücretsiz bir üyelik oluşturmak.

Scoop

Ücretli üyelik modülleri de bulunan (aylık 67$ ve üzeri) scoop.it, sizin ilgi alanınıza göre profilin gelişimini sürdürdüğü için size uygun olduğunu düşündüğü içerikleri önünüze getiriyor. Siz de isterseniz bu içerikleri site içerisindeki kendi klasörünüze kaydedip daha sonra da bunlara ulaşabiliyorsunuz.

Digg

Sosyal medya fenomenliği ismi henüz ortada yokken her konunun bir bloggerlığı varken (2005-2010) digg sektördeki en önemli oyunculardandı. Belki sizde o digg tişörtlerinden giymiş veya görmüş olabilirsiniz 🙂 15 yıldan fazla zamandır ayakta kalan bi sisteme üye olup içeriklerinizi paylaşmanızın yararı olacaktır.

YouTube
YouTube

Youtube

Youtube’u artık bilmeyenimiz kalmadı. Bu mecrada yayınlayacağınız videolar ile ulusal ve global çapta kullanıcıyı kendinize çekebilirsiniz. Youtube’un temel amacı kullanıcıların platformda kalmalarını sağlamak olsa da buradan alınacak backlinkler oldukça kıymetli.

Dailymotion

Video paylaşım platformu denince akla gelen ilk platformlardan olan dailymotion ile youtube’da ki yapıya benzer şekilde sitenize bağlantı alabilmeniz mümkün. Gerekirse tüm video içerik sitelerinde paylaştığınız içeriği burada da paylaşın.
Vimeo

Klasik video paylaşım sitesi mantığında çalışır. Diğer paylaşım sitelerine oranla daha uzun süreli videolara rastlamak mümkündür. Kendi ilgi alanınıza göre içerik listelemesi de youtube mantığındadır.

İzlesene

Video paylaşım platformalarından yerli olana geldi sıra. Şu an video sisteminden çok bir haber portalı gibi bir görünüme sahip anasayfası olan, içerikleri videolardan oluşan, ülkemizin ilk video paylaşım sitelerindendir.

Flipboard

Flipboard ile istediğiniz alandaki içeriklerin haber başlıklarına göz atabilir, dilerseniz tamamını görüntülemek için içeriği paylaşılan siteye göz atabilirsiniz. Ülkemizde çok yaygın bir uygulama olmasa da yurtdışında kullanımı ve potansiyeli yüksek bir uygulama.

Wordpress

Wordpress ve bir sonraki başlık olan blogger, seocular için yıllardan beri süregelen, kullanımı gelenek halini almış platformlardır desem yanlış olmaz sanırım. SEO uyumlu içerik, doğru iç optimizasyon ve diğer sinyaller ile birleştiğinde çok değerli bir backlink kaynağı haline geliyor.

Wordpress ve Blogger
Wordpress ve Blogger

Blogger

Paravan blog deyince eski yeni tüm SEO ilgililerinin yakından bildiği, kullandığı blogger tamamen ücretsiz şekilde hizmetinizde. Doğru kullanın, etkisini görün.

Mix

Eski ismi ile Stumbleupon şimdi ki adıyla Mix, görsel tabanlı bir uygulama olup kolay şekilde üye olabilirsiniz. Örneğin yemek tariflerine ilgi duyan biriyseniz çeşitli yemek tariflerini listeleyebilir, yenilerini keşfedebilirsiniz.

Eğer başlıkları sayıp 27 oldu bu diyorsanız ilk başta bahsettiğim facebook, twitter ve instagram’ı da listeye dahil etmenizi rica edeyim 🙂 Ayrıca gerçekten saydıysanız ilginiz için teşekkür ediyorum. Sonraki içerikte görüşmek üzere.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu