Dijital Pazarlama
Trend

Dijital Pazarlamanın Yeni Trend ve Stratejileri

Yeni trendler ve stratejiler de güncellenir

Merhabalar, bu içerikte sosyal medya kanallarında sıkça gördüğünüzü tahmin ettiğim “Dijital Pazarlamanın Yeni Trend ve Stratejileri” vb başlıklı konuya değineceğim. Tabi ben sadece ilgi çekmek için 300₺ maliyetle 30.000₺ ciro elde etmenin sırları gibi bir içerik hazırlamıyorum. 😊 O işi yapan arkadaşlar başka. Herkes kendi işini yapıyor. Neyse gelelim konumuza…

Dijital pazarlama bildiğiniz üzere hızla değişen ve sürekli olarak gelişen bir sektör. Teknolojinin neredeyse her an ilerlemesiyle birlikte yeni trendler ve stratejiler ortaya çıkabiliyor. Bu trendlerin bazıları tüm online alanlarda her kullanıcının potansiyel olduğu yapay zeka destekli içerikler gibi olabiliyor. Bazıları da yalnızca sektör içerisinde kalıp meslektaşlarımızca biliniyor. Bu gibi sebeplerle dijital pazarlama danışmanlarının bu trendleri takip etmeleri ve stratejilerini bu trendlere göre güncellemeleri gerekmektedir.

Bu makalede, dijital pazarlamada yeni trend ve stratejilerin neler olduğuna birlikte bakacağız ve başarılı bir dijital pazarlama kampanyası yürütmek için bu trendleri nasıl kullanmamız gerektiğine değineceğim.

Biri yine AI mı dedi?

Yapay zeka destekli pazarlama, dijital pazarlamada çok büyük bir etkisi var. Bu etki gün geçtikçe de artıyor. Görsel, video, metin, efekt, ses veya aklınıza ne gelirse yapay zeka destekli şekilde karşımıza yeni bir girişim çıkıyor. Tabii ki bazıları bir noktada tükeniyor, rakiplerine yeniliyor. Bazıları da oldukça güçlü adımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor veya bir dalga yaratıyor. Yani bu madde kendi içerisinde de bir trend algısına sahip diyebiliriz.

Yapay zeka teknolojisi, büyük verilerin analizi, kullanıcı hareketlerini tahmin etme ve kişiselleştirilmiş pazarlama hamleleri oluşturmak gibi amaçlar için kullanılmaya başlandı. Bilinen 3. Party firmaların kendi sistemi içerisinde yer alan makine öğrenimi gibi işlevler artık bir yapay zeka uygulaması desteği ile daha basit ve hızlı şekilde sağlanabilir. Bu sistem ile raporlar belirleyebilir, görseller sıralayabilir, satış istatistikleri oluşturabilirsiniz. En basit hali ile şunu belirteyim bu içeriği hazırlarken Google bard ve ChatGPT’den aldığım destek gayet tatmin edici. İşlevsel bir yapı ile işin boyutlarının nerelere varacağını tahmin etmek çok zorlaşıyor. Yapay zeka desteğini web sayfanıza veya sistemine entegre etmek için tabi ki bir yazılımcıdan fikir ve destek almanız gerektiğini de hatırlatmak isterim.

Artık her şey mobil:

Mobil pazarlama yine gün geçtik önemini artıran diğer bir alan. Artık mobilde ayrı bir dijital dünyanın olmasıyla uygulamalar, reklamlar ve tasarımlar bu mobil dijital dünyaya uyum sağlamaya başladı. Burada size düşen görevler; mobil tasarımınızı dikkatli yapmanız, kullanıcı deneyimine önem vermeniz, hedef kitlenizi tanımanız ve doğru reklam faaliyetlerine doğru ürünler ile yatırım yapmanızdır. Tabi ki yapmanız gereken birçok şey var; sms pazarlaması, push gönderimi vb. bunlar da onlardan birkaçı diyeyim.

Taner Evcen yaz 1991'e gönder.
Taner Evcen yaz 1991’e gönder.

Bir sonraki storye geçin:

İçerik pazarlaması dijital pazarlama alanında hala önemli bir role sahip. Maalesef tek başına içerik oluşturmak hiçbir zaman yeterli olmayacak. Doğru içeriklerin oluşturma stratejileri ve reklamlar dışında mikro ve makro unfluencerlarla işbirliği yaparak daha geniş bir kitleye ulaşmayı deneyebilirsiniz. Küçük ve büyük algısından ziyade; mikro influencerları belirli bir alan veya konuyla ilgili içerikler üreten ve sağlam bir takipçi kitlesinin yanında etkileşim sayıları da iyi olan hesaplar, makro influencerları ise daha büyük hedef kitleye ulaşıp onları harekete geçirebilen ve çoğunlukla sosyal medya kanallarında büyük bir takipçi kitlesi olan hesaplar olarak düşünelim. Bu tarz iş birlikleri doğru seçimler yapıldığı taktirde çok etkili bir süreç yaşamanızı sağlayabilir. Tam tersi büyük bir hayal kırıklığı da yaşatabilir. Dolayısı ile seçimlerinizi yaparken doğru zamanı ve doğru profilleri seçmeye özen göstermeniz gerekir.

Herkes geldiyse yayına başlayalım chat:

Video içerikleri zaten son yıllarda dijital pazarlamada oldukça etkili bir araç. Son dönemde de canlı yayınlar önemli bir yer edinmiş durumda. Canlı yayınlar, gerçek zamanlı etkileşimler ve kullanıcılarla doğrudan iletişim kurmaya olanak sağladığı için daha sıcak bir kitle edinmenizi sağlayabilir. İzleyiciler, canlı yayınlar aracılığıyla sizi ya da markanızı daha yakından tanıma imkanı bulurken, geri bildirimleri anlık olarak alıp ve hedef kitleniz ile daha derin bir bağ kurmanı imkanı yakalayabilirsiniz.

Ayrıca tiktok, instagram veya youtube üzerinden de düzenli olarak doğru yöntem ve içerikler ile video yüklediğiniz taktirde marka algısı ve bilinirlik kazanma şansınızı artırabilirsiniz.

Menüye tıklanmıyor:

Yıllardır duyduğunuz kullanıcı dostu bir web sitesi tasarımı, kolayca gezinilebilen tasarımlar, hızlı yüklenen sayfa, fotoğraf veya içerikler kullanıcıların sitenizde daha uzun süre kalmasını ve sizinle etkileşimde bulunmasına fayda sağlar. Hemen çıkış oranlarını bu yönde düşürmek size büyük bir artı katacaktır. Ayrıca, yapay zeka ve veri analitiği gibi teknolojileri kullanarak kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak kullanıcı deneyimini iyileştirmenin etkili bir yolu olacaktır.

Yapmış olduğunuz tüm pazarlama çalışmalarında kullanıcıların size sunduğu geri bildirimleri dikkate alarak sitenizde yaşadıkları deneyimi daha kolay ve basit hale getirmeniz, amacınıza ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Rekabetin her geçen gün yükseldiği dijital pazarlama ortamında başarılı olmak için kullanıcı deneyimini hesaba katmamak olmaz.

SEO, marka yönetimi, bildirimler, e-posta pazarlaması ve dahası var elbette. Bu içerikte son dönemde kendi içerisinde yenilenen ve sıkça karşımıza çıkan alanlara ve başlıktan da anlaşılacağı üzere yeni trendlere değinmek istedim. Sizin bu olmazsa olmaz dediğiniz bir alan varsa lütfen yorumlarda belirtin, bana ulaşın 🙂

Dijital Pazarlamanın Yeni Trend ve Stratejileri konulu içeriğimi burada sonlandırırken, umarım okuyan herkese ufakta olsa bir faydam dokunmuştur diyerek sevgilerimi sunuyorum. Kendinize iyi bakın. Unutmadan, birkaç ay önce yazmış olduğum “Dijital Pazarlama ve Yapay Zeka Teknolojisi” başlıklı içeriğime göz atmanızı da öneririm. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu